01

Διαγραμμίσεις οδών και οδοστρωμάτων

Η ορθή διαγράμμιση παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην ομαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας, επιτρέποντας την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο οδόστρωμα. Χάρη σε αυτήν, ορίζονται τα άκρα του δρόμου, διαχωρίζονται οι  λωρίδες κίνησης, ενώ παράλληλα υποδεικνύονται οι λωρίδες επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και στάθμευσης, αλλά και οι ζώνες ασφαλούς προσπέρασης.  Οι οδικές διαγραμμίσεις σχεδιάζονται κατά μήκος της οδού, ή κάθετα σε αυτήν, ενώ υπάρχουν και ειδικές διαγραμμίσεις που αφορούν σε συγκεκριμένες γραμμές ή σύμβολα. Η ποιότητα μιας διαγράμμισης κρίνεται στη φωτεινότητα του χρώματος, την αντίσταση στην ολίσθηση, την αντοχή στις φθορές, αλλά και στον σωστό σχεδιασμό. Στη Zebra συνδυάζουμε τη χρήση εξαιρετικά ανθεκτικών και πιστοποιημένων υλικών με την άριστη τεχνογνωσία. Έτσι οι οδικές διαγραμμίσεις που ολοκληρώνουμε φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει, προκειμένου να διευκολύνουν και να κατευθύνουν σωστά την κίνηση στο οδόστρωμα.

02

Εξοπλισμός parking
& οδικής ασφάλειας

Διαθέτουμε μια ευρύτατη γκάμα αξεσουάρ κάθε τύπου, που αφορούν στον εξοπλισμό parking και οδικής ασφάλειας.
Πιο συγκεκριμένα:

Πλαστικές ράμπες

Στοπ τροχών για parking

Πλαστικά κολωνάκια

Μάτια γάτας - Αντανακλαστήρες

Ποδηλατοστάσια - μεταλλικές μπάρες

Μειωτές ταχύτητας – σαμαράκια

sitphotos_5629828_L
03

Διαγραμμίσεις θέσεων ΑΜΕΑ, ηλεκτρικών οχημάτων

Η διαγράμμιση θέσεων ΑΜΕΑ ακολουθεί συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Επιπλέον, οι εν λόγω χώροι, πέρα από επικάλυψη μπλε χρώματος σε όλη τους την επιφάνεια, οφείλουν να φέρουν το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας στο έδαφος, αλλά και σε κάθετη πινακίδα. Η Zebra είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης σας και για τη συγκεκριμένη εργασία.

04

Διαγραμμίσεις εργοταξίων

Πρόκειται για είδος προσωρινής διαγράμμισης. Εφαρμόζεται αποκλειστικά σε περιοχές όπου, λόγω εκτέλεσης έργων, απαιτείται η τοποθέτηση προσωρινής διαγράμμισης στη θέση της μόνιμης, που λειτουργεί προειδοποιητικά, μέχρι την αποπεράτωση των έργων. Το χρώμα της συγκεκριμένης διαγράμμισης είναι πάντα κίτρινο. Στη Zebra αναλαμβάνουμε με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία και αυτού του είδους τις εργασίες διαγράμμισης.

05

Πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης

Οι πινακίδες αυτές χρησιμοποιούνται προσωρινά στα σημεία όπου εκτελούνται έργα, λειτουργώντας προειδοποιητικά, προς αποφυγή ατυχημάτων. Έχουν το ίδιο μέγεθος με τις μόνιμες, αλλά διαφοροποιούνται ως προς το χρώμα, το οποίο σε αυτή την περίπτωση είναι κίτρινο. Στη Zebra κατασκευάζουμε εργοταξιακές πινακίδες εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πιστοποιημένα υλικά.

06

Διαγραμμίσεις parking
εξωτερικού/εσωτερικού χώρου

Οι διαγραμμίσεις στους χώρους στάθμευσης, ανοιχτούς ή κλειστούς, είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερων απαιτήσεων. Η αυξημένη κίνηση των οχημάτων προκαλεί εύκολα φθορές τόσο στις διαχωριστικές, όσο και στις κατευθυντήριες γραμμές, ενώ αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο στάθμευσης προστίθενται και οι φθορές λόγω των καιρικών φαινομένων. Στη Zebra, αναλαμβάνοντας ένα τέτοιο έργο, προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους για να εξασφαλίσουμε άριστα αποτελέσματα, από τη μελέτη και τη χάραξη του χώρου, μέχρι τον σχεδιασμό.

08

Ειδικές διαγραμμίσεις

Όταν οι διαγραμμίσεις αφορούν σε πιο ιδιαίτερα projects, καλούνται συνήθως ειδικές διαγραμμίσεις. Οι εργασίες αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες: διαγραμμίσεις σε αποθήκες, σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, ελικοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, και πολλά ακόμη έργα ειδικών απαιτήσεων. Μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα βρούμε μαζί τη λύση που απαντά με τον επαρκέστερο τρόπο στα ζητούμενά σας, παραμετροποιώντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας.

07

Διαγραμμίσεις επαγγελματικών χώρων

Οι βιομηχανικοί και επαγγελματικοί χώροι παρουσιάζουν συνεχόμενη ροή ανθρώπων και συχνά περονοφόρων οχημάτων, που μεταφέρουν φορτία. Η βασική λοιπόν χωροταξική οριοθέτηση του χώρου κρίνεται αναγκαία τόσο για την αύξηση της εργονομίας και της λειτουργικότητάς του, όσο και -κυρίως- για την ασφάλεια των εργαζομένων. Η εκτέλεση διαγραμμίσεων και σημάνσεων σε κάθε τύπου επαγγελματικό χώρο είναι άλλη μια εργασία που αναλαμβάνουμε με συνέπεια. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε επαγγελματικού χώρου, ανάλογα με το είδος του δαπέδου, είμαστε σε θέση να βρούμε τη λύση που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα ζητούμενα. Δεν είναι τυχαίο ότι μια μεγάλη λίστα επαγγελματιών μας έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους.

08

Ειδικές διαγραμμίσεις

Όταν οι διαγραμμίσεις αφορούν σε πιο ιδιαίτερα projects, καλούνται συνήθως ειδικές διαγραμμίσεις. Οι εργασίες αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες: διαγραμμίσεις σε αποθήκες, σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, ελικοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, και πολλά ακόμη έργα ειδικών απαιτήσεων. Μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα βρούμε μαζί τη λύση που απαντά με τον επαρκέστερο τρόπο στα ζητούμενά σας, παραμετροποιώντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας.

09

Πινακίδες σήμανσης κοκ

Είναι προφανές ότι η σπουδαιότητα του ρόλου των πινακίδων σήμανσης του Κ.Ο.Κ. είναι πολύ μεγάλη για τη συνολική ασφάλεια του οδικού δικτύου και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατασκευή τους διέπεται από τεχνικές προδιαγραφές, που ορίζονται από νομικές διατάξεις. Την ίδια στιγμή, παρόμοιες πιστοποιήσεις οφείλουν να φέρουν και τα υλικά. Στη Zebra χρησιμοποιούμε υλικά που υπερέχουν ποιοτικά, προκειμένου να διασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής για κάθε πινακίδα, αλλά και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς της κατά τη χρήση της.